De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuws

26 maart 2017

Nu ook in buitengebied vlinders

Boomblauwtje op wilg (foto: Kars Veling)De eerste vlinders worden vooral in het bebouwd gebied gezien, in steden en dorpen. Daar is vaak in het vroege voorjaar meer voedsel te vinden dan in het buitengebied. Nu sleedoorn en wilg bloeien zijn er echter ook buiten stad en dorp vlinders te zien. (...) Lees verder »

23 maart 2017

Gagelbier voor rupsen grote vos

grote vossen worden de laatste tien jaar weer meer gezien (foto: Kars Veling)De grote vos was eind vorige eeuw vrijwel verdwenen uit ons land. De laatste jaren wordt hij weer vaker gezien en er zijn ook eitjes afgezet. In 2010 en 2011 zijn rupsen gevonden, maar de jaren daarna niet meer. Nu staat er een beloning van heerlijk gagelbier voor de eerste rupsenvondst in 2017.

22 maart 2017

Meld uw tuin aan als Tuinreservaat

De Jaarrond Tuintelling heeft nóg meer aandacht voor het aantrekkelijk maken van de eigen tuin voor wilde dieren en planten. Het is namelijk mogelijk om uw tuin aan te melden als Tuinreservaat! (...) Lees verder »

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen