De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuws

24 april 2017

Van kroeg tot kraamkamer

Er wordt de komende dagen weer hard in de tuin gewerkt. Veel mensen vinden het leuk als er ook vlinders, vogels en andere dieren van hun tuin gebruik maken. Je tuin kan een kroeg zijn, waar ze wat te eten en drinken halen, maar je kunt er ook voor zorgen dat het een kraamkamer is, waar ze zich ook voortplanten. (...) Lees verder »

17 april 2017

Veel landkaartjes dit voorjaar?

De naam heeft het landkaartje te danken aan de lijnen en vlekken op de onderzijde (foto: Kars Veling)De eerste landkaartjes zijn uit de pop gekropen en vlogen tijdens de warmere dagen vorige week. Nu het weer wat kouder is blijven de overige nog in de pop, maar in de komende weken komen die ook tevoorschijn. Vorig jaar had het landkaartje een grote derde generatie en we zijn benieuwd of dat dit voorjaar leidt tot grote aantallen. (...) Lees verder »

17 april 2017

Is groot-hoefbladboorder wel zo zeldzaam?

De vlinder van de groot-hoefbladboorder wordt maar zelden gezien (foto: Leo Poot)De groot-hoefbladboorder staat te boek als een zeldzame soort. Toch bleek de soort in Vlaanderen veel meer voor te komen dan werd gedacht toen er gericht naar de rupsen werd gezocht. Daar is het nu de tijd voor en wie weet is de groot-hoefbladboorder veel algemener dan we denken. (...) Lees verder »

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen