De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

12 juni 2015

Tentoonstelling 100 jaar grote vuurvlinder geopend


Leerlingen van De Vuurvlinder hielpen bij de opening van de tentoonstelling (foto: Egbert Beens)
In het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in de Weerribben is vandaag de tentoonstelling over 100 jaar grote vuurvlinder geopend. De leerlingen van de Christelijke Basisschool ‘De Vuurvlinder’ zorgden hiervoor. Vervolgens kregen ze een prachtige vaarexcursie door het leefgebied van deze vlinder in de Weerribben.

In de tentoonstelling komt u van alles te weten over de grote vuurvlinder en het leefgebied waar deze soort zich het beste thuis voelt. De ondersoort batava, die hier in Nederland vliegt is uniek en komt buiten ons land niet voor. Honderd jaar geleden werd door een schooljongen in de Lindevallei het eerste exemplaar gevangen. De schoolmeester waar hij de vlinder inleverde was een vlinderaar en besefte dat het om iets heel bijzonders ging. 
Het verhaal over deze ontdekking wordt uitgebreid beschreven in het boekje ‘Het veen, de vlinder en de openbaring’ dat is geschreven door columnist Caspar Jansen dat eind juni verschijnt. Morgen (13 juni) is er een symposium en zijn er vaartochten door de Weerribben. Een overzicht van de activiteiten vindt u hier.
 
Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen