De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

30 november 2015

Natuurtour bijeenkomst: Belang van vrijwilligers bij natuurinventarisaties

Op dinsdag 1 december is er een bijeenkomst in Tilburg om het belang van natuurvrijwilligers te benadrukken. De avond wordt verzorgd door De Vlinderstichting, SOVON Vogelonderzoek en gemeente Tilburg.

Natuurinventarisaties door vrijwilligers zijn van groot belang voor de natuur. Verschillende organisaties maken dankbaar gebruik van deze informatie bij het beschermen van natuur en bij natuurbeleid.

Op dinsdag 1 december geven sprekers van SOVON Vogelonderzoek (Henk Sierdsema), gemeente Tilburg (Mischa Cillessen) en De Vlinderstichting (Albert Vliegenthart) vanuit hun rol inzicht in de waarde van natuurvrijwilligers. Centraal in de verhalen staat welke successen er geboekt zijn in natuurbescherming dankzij de natuurwaarnemingen door vrijwilligers.

De bijeenkomst start om 20.00 uur in het museumtheater van Natuurmuseum Brabant aan de Spoorlaan 434 in Tilburg. Het museumcafé is geopend vanaf 19.30 uur.
Deelname aan de avond is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dit opgaveformulier.

Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen