De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

4 november 2008

Eerste resultaat Aandachtssoorten


zwartstipvlinder (foto: Bob van de Dijk)
De afgelopen maand hebben er voor het eerst twee Aandachtssoorten op Vlindernet gestaan: de zwartstipvlinder (Agrochola lota) en de jeneverbesspanner (Thera juniperata).

We vroegen u om speciaal uit te kijken naar de twee nachtvlinders die we als Aandachtssoorten geselecteerd hadden en om uw waarnemingen van die soorten online door te geven via Telmee. De doorgegeven waarnemingen kwamen daarna meteen in beeld op het kaartje bij de betreffende Aandachtssoort. Het resultaat is dat de zwartstipvlinder uit 18 uurhokken (5x5 kilometer) werd gemeld en de jeneverbesspanner uit 12 uurhokken. Beide soorten werden verspreid over het hele land gezien.
Voor de komende maand november vragen we uw aandacht voor twee nieuwe Aandachtssoorten uit de familie van de uilen, namelijk het roesje (Scoliopteryx libatrix) en de kromzitter (Asteroscopus sphinx). Doet u ook (weer) mee?

Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen