De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

28 januari 2011

Natuurtellers gezocht op de Utrechtse Heuvelrug


Goudhaantje (foto: Kars Veling)
De Utrechtse Heuvelrug heeft veel natuur. De beheerders, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en de gemeente Utrechtse Heuvelrug doen hun best om die natuur zoveel mogelijk te behouden en uit te breiden. Daarvoor zijn gegevens over welke planten en dieren er voorkomen en hoe het met ze gaat van groot belang. Werkt het beheer voor die soorten? Er zijn al vrijwilligers die tellingen doen en inventarisaties uitvoeren, maar van veel gebieden is nog maar weinig bekend. De Vlinderstichting en de andere PGO’s gaan actief mee op zoek.

Op 1 februari worden natuurliefhebbers uit de omgeving uitgenodigd in het Cultuurhuis in Doorn. Er zal informatie gegeven worden over de manieren waarop je natuuronderzoek kunt doen en wat de overeenkomsten en verschillen zijn bij de verschillende soortgroepen. Hoe tel je vlinders? Wat is territoriumkartering van broedvogels? Hoe kun je het beste amfibieën in kaart brengen? Wat is het verschil tussen gewoon inventariseren en monitoren? Welk natuuronderzoek past het beste bij mij? De natuurliefhebbers wordt gevraagd de komende jaren mee te werken aan het natuuronderzoek op de Utrechtse Heuvelrug. Ook mensen zonder ervaring zijn welkom want er zullen cursussen komen om mensen op te leiden. De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur bent u welkom in het Cultuurhuis te Doorn.

Kleine vuurvlinder (foto: Kars Veling)
De avond wordt georganiseerd door:

Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Paul Minken
Natuurmonumenten, Stef van Helmondt
Staatsbosbeheer, Rein Zwaan
Utrechts Landschap, Harry Weijs & Irene van der Broek
De Vlinderstichting / VOFF, Kars Veling
 
Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen