De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

28 februari 2012

Congres: Toekomst van vlinders in Europa

Van 29 tot en met 31 maart wordt het derde internationale congres: ‘Future of Butterflies in Europe’ gehouden in Wageningen. Het congres, met sprekers uit meer dan 20 landen, wordt georganiseerd door De Vlinderstichting.

Onderzoek vormt een belangrijke basis onder het beschermingswerk van De Vlinderstichting. Omdat vlinders zich niet aan grenzen houden organiseert De Vlinderstichting van 29 tot en met 31 maart voor de derde keer haar internationaal congres onder de naam ‘Future of Butterflies in Europe’. Op dit congres zullen wetenschappers uit binnen- en buitenland praatjes geven over de laatste ontwikkelingen op gebied van biodiversiteit, vlinders en klimaatverandering, vlinders in het agrarisch gebied, monitoring, vrijwilligers, bescherming van vlinders van bossen, bergen en moerassen en populatiedynamica. De voertaal is Engels.

Veel tijd voor overleg en contacten tijdens postersessies (foto: Kars Veling)
Iedereen kan deelnemen aan het congres, maar voor donateurs van De Vlinderstichting is er een speciaal arrangement: voor € 25 per dag (of € 50 voor het hele congres) kunt u alle lezingen bijwonen, inclusief koffie en thee, maar zonder lunch en diner. In de Hof van Wageningen, waar het congres plaatsvindt, is trouwens een restaurant waar u zelf iets kunt bestellen. Maar omdat het midden in de stad is, zijn er ook volop mogelijkheden binnen vijf minuten lopen. U kunt zich aanmelden door voor 15 maart een email te sturen naar de organisatie.
 
Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen