De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuwsarchief

21 juni 2013

Zeer geslaagd Business Event van De Vlinderstichting


Lodewijk Hoekstra met vlinderdeals (foto: Joost Uittenbogaard)
Donderdagavond 20 juni was het Business Event van De Vlinderstichting in Burgers’ Zoo in Arnhem. Meer dan 50 bedrijven waren erop afgekomen en werden om half vijf ontvangen met koffie in de foyer.

Om vijf uur begon het programma. Harpiste Lavinia Meijer speelde live bij filmbeelden van Annette van Berkel. De vertraagd vliegende oranjetipjes en blauwtjes werden muzikaal prachtig vertaald in de muziek van Philip Glass. Na deze opening werd het meer inhoudelijk met presentaties van Michiel Wallis de Vries, buitengewoon hoogleraar en projectleider bij De Vlinderstichting. Hij ging in op de waarde van vlinders en waarom we daar rekening mee moeten houden. Vervolgens vertelde Albert Vliegenthart, ook een Vlinderstichtingmedewerker over de kansen die er liggen om als bedrijf daadwerkelijk met biodiversiteit bezig te gaan. Als concreet voorbeeld vertelde daarna Remco Barkhuis van Havenbedrijf Amsterdam hoe zij het instrument Tijdelijke natuur gebruiken om meer natuurwaarden te krijgen zonder dat daardoor problemen met de Flora- en Faunawet ontstaan.


Lavinia Meijer, Remco barkhuis, Vivara en De Vlinderstichting tekenen vlinderdeal en nog meer ondertekeningen (foto's: Joost Uittenbogaard)

 
Ook de vlinderlespaketten kunnen onderdeel zijn van een vlinderdeal (foto: Joost Uittenbogaard)
Na de levendige paneldiscussie was het tijd voor een hapje. In het restaurant werden de aanwezigen, naast op heerlijk eten, ook vergast op een tweede optreden van Lavinia Meijer op de harp. Ze had speciaal voor deze gelegenheid ‘Butterfly swing’ gecomponeerd en dit werk beleefde haar wereldpremière op het Business Event van De Vlinderstichting. Toen was het tijd voor de vlinderdeals. Lodewijk Hoekstra, bekend van ‘Eigen huis & tuin’ en ‘Greenkids’, die de hele avond leidde, stimuleerde de aanwezige bedrijven om tot actie over te gaan. Dat resulteerde in een enorme drukte op het plein waar de deals konden worden gesloten. Aan het einde van de avond bleken er meer dan 25 concrete deals te zijn gesloten, terwijl er nog veel meer in de week zijn gelegd en zijn meegenomen naar de directies van allerlei bedrijven.
 
We kunnen terugkijken op een buitengewoon geslaagd Business Event. De biodiversiteit zal er wel bij varen!
 

Veel eraringen en expertise in het panel (foto: Joost Uittenbogaard)

 
Terug naar het nieuwsarchief »

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen